Frågor och svar

Här kan du läsa om de vanligaste frågorna och svaren.
Saknar du svar på dina frågor? kontakta oss på tel 08-730 02 01

doctor2NY

Frågor om övervikt

 • Betyder det något var fettet sitter?

  Ja, det betyder mycket var på kroppen fettet sitter. Fett runt magen är speciellt farligt. Det är fler män än kvinnor som får denna fettfördelning och den medför stora risker för hjärtsjukdomar. Även om kroppsvikten är normal, är alltså kulmage en hälsorisk. Undersökningar visar att risken för att få hjärtinfarkt och diabetes ökar 2 till 3 gånger hos de som har fettet runt magen. Den kvinnliga varianten med fettet på baken och låren är inte lika hälsovådligt.

 • Hur påverkar motion fettförbränningen?

  Motion ökar definitivt fettförbränningen i kroppen. Muskelmassan är kaloribrännaren i kroppen och förbränner en blandning av kolhydrater och fett. Även en lågintensiv motionering ökar kolhydrat- och fettförbränningen. Din rådgivare ger dig tips om olika motionssätt.

 • Kan viktreduktion hjälpa mot högt blodtryck?

  Ja, överviktiga har dubbelt så hög risk att få högt blodtryck. Detta är den viktigaste riskfaktorn för utvecklingen av allvarliga hjärtsjukdomar. Viktreduktion är rekommenderat som första led i behandlingen av patienter med för högt blodtryck och övervikt. För att uppnå sänkning av blodtrycket, kan det vara nog att reducera vikten med 10-20%. Många kommer då kunna sluta med

 • Påverkas ämnesomsättningen om jag äter lågkaloridieter?

  Nej, viktminskning med lågkaloridieter som Cambridge Viktprogram påverkar inte ämnesomsättningen. Nya undersökningar har visat att ämnesomsättningen går ned något under själva viktminskningen, men justerar sig snabbt till det som är riktigt för den nya vikten.

 • Är det ohälsosamt att gå upp och ned i vikt?

  Nej, tidigare har det sagts att det inte är bra att gå upp och ner. Många överviktiga tror fortfarande att det är ohälsosammt och undviker att reducera sin vikt.
  - Nyare undersökningar har emellertid visat att moderata variationer i vikten inte är ohälsosamt. Övervikt är i sig själv en stor hälsorisk, och rädslan för negativa effekter av en viktminskning får inte hindra överviktiga från att gå ned i vikt.

Frågor om biverkningar (Biverkningar är ovanliga och de som förekommer är av enklare slag)

 • Huvudvärk

  Huvudvärk uppstår vid för litet vätskeintag och avhjälps enkelt med ett vattenintag. Det går bra att ta en huvudvärkstablett vid behov.

 • Yrsel

  Yrsel kan i ibland förekomma och även det avhjälps och lindras genom att dricka mer vatten!

 • Dålig andedräkt

  Dålig andedräkt kan uppstå och det förebyggs med mintoljedroppar, Cambridge sockerfria mintpastiller eller munspray.

 • Trög mage

  Trög mage, pga av det minskade fiberintaget förekommer ibland. Även här hjälper det att dricka mer vatten men också att röra på sig mer. Även fibertabletter och vissa teer hjälper mot förstoppning. Skulle det inte räcka kan man använda Visiblin-S eller andra milt laxerande medel under en kortare period. Notera att efter en tid med Cambridge som enda näring blir det inte så mycket avfall att det är nödvändigt med daglig avföring.

 • Lös i magen

  Ett fåtal personer kan istället bli lösa i magen. Detta beror oftast på att man är ovan vid de mineraler som finns i soppor och shakes. Genom att dricka mer vatten spär du ut konceptrationen av mineralerna och avhjälper därmed problemet. Du kan också prova med att dela upp dina 3 måltider på 6 tillfällen per dag

 • Gallsten

  Övervikt i sig medför en ökad risk för gallsten. Om man minskar i vikt mycket snabbt kan detta också medföra en ökad risk för just gallsten. Under en viktreduktion utsöndrar kroppens vävnader mer kolesterol som omvandlas till kolesterolkristaller vilka lagras i gallan. Dessa kan ge upphov till gallsten

 • Håravfall

  Hos de människor som upplever ett något större håravfall än normalt kan detta bero på många saker; - känslomässig stress, -svår sjukdom, -undernäring, -hormonella förändringar, -även vid snabb viktminskning.

  -När du återgår till att äta vanlig mat kommer håret att växa tillbaka, oftast tjockare och glansigare än tidigare

Allergener

 • Laktosintolerans

  Soppor, shakes och bars i ordinarie sortiment är mjölkbaserade. En shake med smak av choklad/apelsin finns som laktosfritt alternativ.

 • Glutenintolerans

  Sopporna innehåller vete och/eller korn. Välj våra kalla shakes

 • Sojaintolerans

  Alla produkter innehåller soja

 • Nötallergi

  Alla produkter har tillverkats i en fabrik som hanterar nötter

 • Aspartamallergi

  Shakes och gröt innehåller aspartam. Välj våra soppor eller bars

 • Jästintolerans

  Sopporna innehåller jäst. Välj våra kalla shakes

 • Selleriintolerans

  Svampsoppor innehåller selleri. Välj annan soppa eller shake

5:2 dieten och Cambridge= perfekt kombination!

 • Vad är 5:2 dieten och hur fungerar det?

  Så här fungerar 5:2 dieten. Du fastar två dagar på en vecka, dessa behöver inte vara i direkt anslutning till varandra men för att din diet skall fungera så är det väldigt viktigt att du verkligen "fastar" enligt antalet kalorier som angivits, kvinnor max 500 kcal och män max 600 kcal

 • Varför är periodisk fasta såsom 5:2 dieten bra?

  Eftersom du hela tiden alternerar din kost med "fasteperioder" och vanlig mat så riskerar du aldrig att tappa någon muskelmassa vilket är ett återkommande dilemma med flera viktminskningsmetoder

 • Varför 5:2 dieten och Cambridge?

  När du har "fasteperioder" är det viktigt att du få i dig rätt mängder av alla näringsämnen såsom mineraler, vitaminer med mera. Detta får du av Cambridge. Alla våra shakes och soppor innehåller nämligen 100 rdi (rekommenderat dagligt intag) av ALLT din kropp behöver.

  Du riskerar alltså aldrig att få näringsbrist med kombinationen Cambridge och 5:2 dieten. Det är en helt perfekt kombination!

  Så om du tycker att bara köra shakes 7 dagar i veckan verkar jobbigt varför inte köra Cambridge shakes 2 dagar i veckan och äta vanligt mat resten av veckan och ändå gå ner i vikt!

doktor

Hittar du inte svar på din fråga?

Tveka inte att kontakta oss.

“Med Cambridge fann jag min idealvikt och fick tillbaka min självkänsla.”

– Veronica Johansson, Gnesta

Läs om fler kunder som lyckats med Cambridge™
 • Karriär inom Cambridge

  Bli återförsäljare

  • Lär dig grunderna i näringslära, kost och motion
  • Erhåll din Cambridge certifiering
  • Jobba med en populär produkt som ger extra inkomst
  Fyll i intresseanmälan
 • Inspireras av kunder som lyckats

  “Med Cambridge fann jag min idealvikt och fick tillbaka min självkänsla.”

  – Veronica Johansson, Gnesta

  Läs om fler kunder som lyckats med Cambridge™

Du kan också bli rådgivare. Ansök redan idag!

Vi söker entusiastiska och positiva personer runt om i Sverige som brinner för att hjälpa människor till ett sundare och lättare liv. Vi ger dig grundläggande utbildning i näringslära, kost och motion. Var snabb in med din ansökan då efterfrågan på våra produkter ständigt ökar så kan du bli vår lokala rådgivare/återförsäljare på din ort!

Just nu söker vi aktivt efter återförsäljare i bland annat ;
Stockholm, Göteborg och malmö samt norrlandslänen!

Fyll i intresseanmälan