Maria Ewertz Engdahl

Namn: Maria Ewertz Engdahl
Bor: Värmlands Nysäter
Startvikt: 94,6
Nuvarande vikt: 76,5
Rådgivare: Marie Werner

 

Hur började din övervikt och vad fick dig att bestämma dig för att gå ned i vikt?
Allt började för många år sedan. Jag blev ofta mobbad och fann trösten i mat. Jag gick snabbt upp i vikt och mådde verkligen inte bra. Jag bestämde mig i början av 2016 att göra någonting åt mitt liv. Efter ett tips från min mans arbetskamrat bestämde jag mig för att köra igång och tog då kontakt med Marie och bokade in ett första spännande möte.

På vilket sätt har Cambridge och din rådgivare hjälpt dig att nå din trivselvikt?
När jag började med Cambridge hade jag målet att gå ner 10 kg. Jag ville ner till 84 – 85 kg, det var mitt mål och min högsta önskan. I min fantasi skulle jag klara det inom ett år. Men tack vare att sopporna och shakerna är välsmakande och min rådgivare var så peppande och stöttande gick det mycket bättre än vad jag någonsin kunde tro, och detta på under ett år!

Jag har nu nått min trivselvikt och mår så mycket bättre än jag någonsin gjort innan. Att vara helt fri från socker (vilket var ett stort beroende för mig innan) gör att jag är jag piggare. Jag pendlar inte i vikt utan klarar att hålla min trivselvikt och har så gjort sedan december 2016

Har du blivit fri från några sjukdomar/åkommor efter din viktminskning
Absolut! Förr kunde jag vakna med ångest på morgonen och så snart jag började med Cambridge avtog detta mer och mer för att i dag inte har någon ångest alls. Hade jag vetat att det var detta jag behövde gå igenom för att må bättre hade jag gjort det för många år sedan! Jag har även fått mycket mindre akne och min hy har blivit mycket renare och friskare.

Jag är mycket gladare och piggare än innan jag började med Cambridge!

Kan du nämna några positiva saker med att ha gått ned i vikt?
Det är inte svårt! Det bästa med att jag har gått ner i vikt är att jag har fått tillbaka mitt liv! Jag är mer självsäker, vågar ta för mig och mår bättre i både kropp och själ. Jag känner en stolthet över vad jag har gått igenom och det bär jag med mig i alla lägen, både privat och i arbetslivet. Vänner och människor runt mig har märk att jag har mer ork och att jag är mer glad.

Hur gör du för att hålla vikten idag?
Jag äter på ett mer medvetet sätt, jag motionerar mer nu när jag har mer ork och jag avstår från allt socker och sötsaker. Jag följer de tips som min rådgivare gav mig och känner att det fungerar jättebra. Jag är så stolt över att jag har gått igenom den här resan och så glad över att min rådgivare Marie alltid fanns/finns till hands även om man bara funderar över vad man kan och inte kan äta.

 

storyinlägg fb maria

“Med Cambridge fann jag min idealvikt och fick tillbaka min självkänsla.”

– Veronica Johansson, Gnesta

Läs om fler kunder som lyckats med Cambridge™