Stewe Andersson

Min övervikt började redan på låg eller mellanstadiet. Vet inte vad det berodde på, då jag sportade både under sommaren och vintern och åt inte så mycket sämre än andra barn. Övervikten ökade kraftigt när jag flyttade till en egen lägenhet när jag var 16 år och inte lagade så mycket egen mat.

Jag har i flera omgångar försökt gått ner i vikt. Med olika dieter och träningsprogram. Men jag har aldrig hållit ut och knappt sett några större skillnader har jag tyckt. Även om jag lyckats gått ner 10-15 kg. En sak som fick mig att tänka ”nu är det nog, dags att gå ner i vikt” var när jag var med mina vänner och skulle åka karusell. För en karusell behövde de två män för att lyckas säkra mig i stolen. I en annan karusell gick det inte. Jag fick helt enkelt inte åka för jag var för stor.

Jag bestämde mig att ta tag i det en gång för alla. Jag hade tidigare testat VLCD via produkter som finns i vanliga butiker samt via produkter över internet. De fungerade bra men smakade inte alls bra. Jag hade hört att Cambridge smakade mycket bättre. Jag sökte på internet och läste om Cambridge. Insåg att man får mer hjälp där. Inte enbart köpa mat. Tyckte det lät som ett bra ide, då jag tidigare tappat motivation att fortsätta med dieter så kunde en rådgivare vara bra. Jag har ibland problem att se förändringar i mig själv. Samt se det positiva jag gör. Marie, min rådgivare, har varit en stöttepelare för min viktnedgång. Som stöttat mig när det varit jobbigt och visat vad jag faktiskt åstadkommit.

Jag har fått så mycket energi av att gå ner i vikt! Efter att jag gått ner så mycket i vikt så har jag mycket mer energi. Orkar göra så otroligt mycket mer under dagarna. Det positiva med viktnedgången är den nya livskvalitén man fått. Det är roligare att göra aktiviteter med vänner. Då jag orkar mycket mer. Att ta en promenad nu jämfört med förut är verkligen en stor skillnad. Bara en sådan sak att man orkar gå och prata samtidigt utan att låta som om man är på väg att dö. Att man har energi att fokusera på sin vän som pratar och inte enbart fokusera på ”ett steg till. Snart framme.” En sak som har förändras något oerhört är att man får plats mer. I biosalongen som ett exempel. Där fick jag förut klämma mig ner och där fick jag sitta fast tills filmen var slut. Jag tyckte inte alls om att se på bio då. Nu sitter jag skönt och ledigt i biostolen. Jag får även plats i de karuseller jag vill åka.

Jag tänker mycket mer på vad jag stoppar i mig och försöker förhindra att jag stoppar i mig allt för onödigt socker (kolhydrater) och fett. Ser gärna till att jag äter mer grönsaker om jag inte är helt mätt. Även då jag har svårt att få i mig grönsaker. De kolhydrater jag äter är främst långsamma kolhydrater.

Jag går även på gym och tar promenader. Försöker undvika hissar och rulltrappor och ta trapporna istället. Jag går fortfarande till min rådgivare för stöd och för att hålla igång motivationen om den skulle börja svikta.

stewe före                stewe-efter-600x800

 

“Med Cambridge fann jag min idealvikt och fick tillbaka min självkänsla.”

– Veronica Johansson, Gnesta

Läs om fler kunder som lyckats med Cambridge™