Ulrika Eriksson

Namn: Ulrika Eriksson
Bor: Edsbyn
Startvikt: 70,3
Nuvarande vikt: 62,2
Rådgivare: Anna-Karin Lindström
 

 

Hur började din övervikt och vad fick dig att bestämma dig för att gå ned i vikt?
Min övervikt kom bara på några månader. Jag tränade och var igång men åt desto mer. Sötsaker varje kväll, en kvällsmacka för att kunna sova, en kaka eller två under matlagningen och sämre matvanor. Tillsammans gjorde det att jag gick upp 8 kilo på ca 5-6 månader.

Hade problem med kläder varje dag. Mina nyinköpta byxor gick plötsligt knappt att stänga. En vän och kollega hade börjat med Cambridge, men pulverdiet hade aldrig varit ett alternativ för mig – så gör man bara inte! Minska matintag och öka motionen var mitt enda svar till viktminskning och för en hållbar livsstil. Nu hade jag testat detta utan framgång. Gick till och med upp i vikt. Funderade en sväng till på Cambridge och förhörde min vän noga. Sen tog jag beslutet att börja.

På vilket sätt har Cambridge och din rådgivare hjälpt dig att nå din trivselvikt?
Min rådgivare har jag vägt mig hos varannan vecka och då köpt pulver för de nästkommande veckorna. Jag har faktiskt haft mer hjälp av min vän, även om min rådgivare aldrig varit längre än ett sms bort.

Har du blivit fri från några sjukdomar/åkommor efter din viktminskning?
Jag har inte blivit fri några sjukdomar tack vare viktminskningen, men en av anledningarna till önskad viktnedgång var rädslan för diabetes typ 2 som vi har i vår släkt.

Kan du nämna några positiva saker med att ha gått ned i vikt?
Jag kan nu ha alla mina kläder igen. Utom ett par byxor som är för STORA! Jag behöver inte skämmas och ha ångest för att visa mig på badhus, gymmet, ute bland folk.

Hur gör du för att hålla vikten idag?
Min träning fortsätter. Det är dessutom lättare att röra sig nu. Jag har mer grönsaker i min kost och tänker på vad jag äter men är inte strikt. Jag kommer att grilla, dricka vin och gotta mig i sommar men har Cambridge hemma och i tanken så det blir nog lite varvat för att kunna behålla min önskevikt.

storyinlägg fb ulrica

“Med Cambridge fann jag min idealvikt och fick tillbaka min självkänsla.”

– Veronica Johansson, Gnesta

Läs om fler kunder som lyckats med Cambridge™